dimarts, 9 de novembre del 2010

1è Llibre fet a l' escola Llotja






LLIBRE DE TAPA SOLTA AMB LLOM RODÓ



Aquest llibre ha costat de fer uns quants dies perquè necessita està premsant moltes hores perquè se sequi bé la humitat del paper degut a la cola.
Us explico una mica pas a pas en aquestes fotos, com ho he fet . encara que no es fidel al 100 % perquè alguns passos no els he posat, teniu una idea de com es fa un llibre.

Primer de tot, apunteu!!!!! us doncs una idea, podeu comprar aquest paper que he utilitzat per la tripa (els fulls del llibre) en una tenda que es diu Hijos de Esteban Bachs, S.L. està a Barcelona al carrer Tallers, 22. Tancan bastant aviat a las 19h i els divendres crec que a les18h30', si veniu de lluny i voleu trucar abans , us deixo el tel. 93 301 05 50, no tenen pag, web.
La tenda a mi m' encanta sembla que retrocedeixis en el temps, es autentica!!!, bé a lo que anem!

PARAULES NOVES REFERENTS AL MATERIAL

Aquest paper que he utilitzat es diu , estracilla, i el venen per Kilos a l, a 3 Euros el Kilo, però hi han molts fulls, de (49,5 cm x 34,5 cm), es un paper no gaire gruixut però a mi m'agrada!.

Aquest papers que us comento a continació es poden trobar a (An-Car, c/Vint-i sis de gener , 12 o a Raima a Barcelona), si algú coneix algún lloc mes . doncs que ho faci saber així entre tots serà més fàcil.
Paper Geltex, es un tipus especial de paper per enquadernació, es interessant que al enquadernar s' utilitzin aquests papers perquè sinó es poden trencar al fer algun fendit.
Guaflex, es un tipus de material que imita la pell, i també es troba a les tendes d' enquadernació.
Tela especial per enquadernació, es una tela però està folrada en paper , això ens permet utilitzar-ho amb la cola.
Un altre paraula nova que no coneixia, es la Percalina, que es un tipus de tela que s' utilitza per precinta al llom, i per les guardes, també s'ha de posar sempre a fibra.
Canyamó , que es el cordill de tota la vida, jo al menys no sabia que se li deia així, s' utilitza per posar al telar i poder cosir així el llibre amb fil de lli encerat.